Kulden og mørket

Det blir bare kaldere og kaldere for hver dag som går. Det er helt forferdelig og klare og komme seg ut av sengen om morningen. Jeg ser ut vinduet, og det eneste jeg ser er at det er helt møkt ute og snøen ligget på bakken. Eller snø og snø. Ett tynt lag med snu og under, klink is! Om dagene er det mellom -10 og -15 grader ute, og jeg har hørt at det skal bli kaldere jo lengre ut i vinter perioden vi kommer. I Januar i fjord var det -28 grader på dagtid. Hvordan skal jeg klare å overleve her i Førde? Jeg som er så frysepinn av meg.
Huset er også kaldt, det trekker i vegger og vinduer. Ovnen står på fullt og teppet er trykt godt rundt meg. Men ingenting hjelper. Heldigvis er det varmere hos Terje, så jeg får vell bo hos han en stund framover. Det triste er bare at han er på jobb hele dagen. Men jeg får nyte de timene jeg er hos han, der jeg slipper å sitte å fryse.

Nå gleder jeg meg egentlig bare til at sommeren kommer. Til å reise til syden å slappe av. Til å kunne ta på meg sommer klær, ligge på standen og nye ett glass øl. Jeg vil ha sol!!!

 

Hvordan er været der du bor?

 8 kommentarer

Iselin Kalstad

02.des.2010 kl.21:50

Du er klar over at det er farligere å være ute i kulden i Bergen enn noen andre sted i Norge sant? Hvis det er -28 i Førde og -12 i Bergen. Så føles det for kroppen at det er -40 i Bergen. Helt sykt men sant. Dumme luftfuktighet.

Men ja. Da skjønner du også at det er kaldt og guffent i Bergen også. Hehe.

Susanne Kingswick

02.des.2010 kl.22:34

Iselin Kalstad:

Ja, jeg har lest masse om den luftfuktigheten. Er vell det samme som i fjord. Utrolig kjipt at slikt skjer. Men det kommer vell til å være ett problem vært år framover :(

Iselin Kalstad

02.des.2010 kl.23:23

Ja, men denne kulden så blir det nok det :/ Helt forferdelig. Vi har to på jobben som er sykemeldt på ubestemt tid på grunn av det. Skjønner ikke hvorfor folk bare kan la bilen stå. Selv går jeg til byen fra danmarksplass hver dag. Så jeg gjør noe bra ihvertfall. Haha.

Susanne Kingswick

02.des.2010 kl.23:31

Iselin Kalstad:

Ja, i dag er alle avhengi i bilen og det gjør at det blir mye køer.

Alice

04.des.2010 kl.16:43

Sv; Tusen takk! Det var en venninne. Fant ut at jeg ville kledd det, midt på natten på nach. Hehe!

Helen

04.des.2010 kl.18:53

Sv: Åå, så gøy da! :) Jaha? Sikkert gøy i Alanya og. Har du type i Kemer du? :)

Susanne Kingswick

05.des.2010 kl.23:50

Alice:

Oij, det er modig gjort av deg :)

Susanne Kingswick

05.des.2010 kl.23:51

Helen:

Nei, jeg har nok ikke type i kemer. Han bor i Norge :) Men kjenner mange i kemer!

Skriv en ny kommentar

hits